Paste cu ardei copt

de Ela68 in Tortellini, 18 Oct 2013 | 5131 vizualizari

 

Suntem fani paste in orice combinatie. Cel putin eu, le prefer chiar si in locul unui gratar.
Cand timpul imi permite, realizez pastele in casa.
De obicei folosesc ardei Kapia, insa acum nu am avut si le-am preparat cu ardei gras. Au iesit gustoase, insa recomand totusi folosirea ardeiului Kapia care este mai dulce si mai aromat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste gnocchi, nr 85
  • 1/2 kg rosii ( sau 1 cutie de rosii )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 kg ardei gras ( sau Kapia )
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 gr parmezan
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ardei copt:

1. Mai intai se coc ardeii, se curata si se taie fasii.

2. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita.

3. Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20 minute, se dau la o parte, se lasa la racit si se scot cojitele.

4. Cateii de usturoi se curata si se pun in tigaie in uleiul incins.Cand incep sa se coloreze, ii scoatem. Adaugam ardeii ,sarea, busuiocul tocat si rosiile. Lasam cateva minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.

5. Adaugam smantana si patrunjelul si mai lasam 10 minute sa scada. La sfarsit punem si piperul.

6. Se servesc cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ela68 1

20.10.2013, 15:29

mihaelar63 1

28.10.2013, 14:23

La fel suntem fani -paste . Si eu prefer Kapia Parca-parca as servi o portioara , doar cu ceai nu prea poti fi happy

Ela68 1

28.10.2013, 15:20

Eu iubesc ceaiul, mai ales fara zahar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu legume inabusite si cascaval